0

Dekodiranje telefona

Dekodiranje mobilnih telefona

Potrebno Vam je dekodiranje telefona – otključavanje telefona za sve mreže?

Zanima Vas cijena dekodiranja telefona?

Na pravom ste mjestu!

DIGITALKO servis mobilnih telefona vrši dekodiranje telefona svih operatera za sve mreže.

U ovom tekstu dobićete sve potrebne informacije o tome šta je dekodiranje, kako dekodirati telefon, koliko košta dekodiranje, da li može besplatno, koji načini dekodiranja postoje.

Pozovite nas

069 195 998

Servisi mobilnih telefona DIGITALKO

 

 

Dekodiranje telefona – šta to tačno znači?

dekodiranje telefona

Prilikom kupovine mobilnog telefona kod nekog od operatera kao što su MTL, ONE, TELEKOM  ili bilo kog od evropskih i svetskih operatera, moguća je situacija da je mobilni telefon zaključan tako da se može koristiti isključivo u mreži operatera kod koga ste kupili telefon.

Velike kompanije to rade da bi svoje korisnike zadržali što duže kod sebe.

Dekodiranje ili otključavanje telefona podrazumijeva da se mobilni telefon koji je podešen da radi samo u jednoj mreži, osposobi da može nesmetano raditi u bilo kojoj mreži po želji.

To praktično znači da možete kupiti telefon bilo gdje u zemlji ili inostranstvu, a mi ga možemo osposobiti da radi na bilo kojoj domaćoj mreži ili bilo kojoj mreži na svietu.

Otključavanje telefona u najvećem broju slučajeva završava se istog dana, na licu mesta u našem servisu mobilnih telefona u Podgorici, ali postoje modeli kod kojih dekodiranje telefona može trajati duže, čak i do 7 dana.

Kako dekodirati telefon?

Kada shvatite da je ono što Vam je potrebno jeste dekodiranje telefona, prirodno se rađaju neka pitanja.

Koliko košta dekodiranje telefona? Da li je dekodiranje telefona besplatno? Kako dekodirati telefon besplatno?

Potrudićemo se da odgovorimo na sva Vaša pitanja i nedoumice.

Postoji nekoliko načina kako možete otključati telefon za sve mreže.

Prije svega da odgovorimo na najčešće pitanje: da li je moguće besplatno dekodiranje telefona Samsung, Huawei, Nokia i ostali proizvođači?

Na internetu ćete tražeći kako besplatno dekodirati telefon naići na razna uputstva. Obratite pažnju da je većina tih upustava objavljena pre mnogo mnogo godina. Zastarela su i više nisu primenljiva na današnje telefona.

Prije desetak godina, postojali su za neke modele telefona besplatni kodovi za otključavanje telefona. U kalkulator za dekodiranje mobilnih telefona koji se mogao lako pronaći na internetu dovoljno je bilo ukucati model telefona i IMEI broj da bi se dobio besplatan kod za otključavanje (pin za oključavanje mreže).

Za neke modele telefona postojali su programi koji nakon instalacije u telefon otključaju telefon.

Takav program za dekodiranje telefona za sve mreže danas je jako teško naći. Takođe i besplatni kalkulatori kodova praktično ne postoje više.

Program za otključavanje Android telefona može se i naći za pojedine starije modele, ali nije univerzalan za sve telefone.

Ponekad se pojavi program za otključavanje za neki model telefona, ali on važi samo za taj model i za tu verziju Androida. Svaki upgrade sistema poništava i program za otključavanje.

Sve u svemu, besplatno dekodiranje telefona je pod velikim znakom pitanja. Može biti i rizično ako otključavanje telefona zahtijeva rutovanje telefona. Time se uglavnom gubi garancija.

Ako slučajno nabasate na pogrešno uputstvo ili nešto ne uradite kako treba može se desiti i da „brikujete“ telefon (brik – cigla na engleskom, jasno Vam je šta to znači :) ).

Izgubićete mnogo vremena najverovatnije – ni oko čega. Za 99% telefona nemoguće je besplatno dekodiranje.

Dakle, naša iskrena preporuka je da se zbog hiljadu dve dinara koliko najčešće košta dekodiranje (može koštati i više) ne maltretirate ili gubite vrijeme, a usput možete i napraviti štetu ako niste sigurni šta radite.

Još detaljnije o načinima kako dekodirati telefon možete pročitati u jako korisnom tekstu na ovom linku.

Slede tri načina kako otključati telefon za sve mreže.

Tri načina za dekodiranje telefona

Prvi način – kod operatera

Ako ste telefon uzeli kod domaćih operatera u Crnoj Gori uz ugovor, treba da znate da nakon isteka ugovorne obaveze možete kontaktirati operatera da Vam otključa telefon.

Zvuči jednostavno, ali u praksi s time zna da bude dosta problema. Ponekad se dugo čeka, ponekad kod nije dobar.

dekodiranje telefona telenor mts

 

Dekodiranje telefona MTL

U MTL-u i dalje zaključavaju telefone. Dekodiranje telefona kupljenih u MTL se može obaviti nakon isteka ugovorne obaveze.

Dekodiranje telefona ONE

Dekodiranje telefona ONE mreže je isto moguće nakon isteka ugovorne obaveze.

Pročitajte više o dekodiranju telefona kod operatera.

Dakle prvi način za dekodiranje telefona je preko fabričkih kodova direktno kod operatera.

Daljinsko dekodiranje telefona bez dolaska u servis

Drugi način – preko fabričkih kodova

Ako ste telefon dobili ili kupili u inostranstvu ili kod domaćih operatera ali nije istekao ugovor, možete otključati telefon pomoću fabričkih kodova, koji se plaćaju.

Cijena dekodiranja telefona uglavnom nije velika, a za tačnu cijenu za Vaš model najbolje da nas kontaktirate.

Za veliki broj modela, dekodiranje telefona je moguće obaviti i bez dolaska u servis, generisanjem fabričkih kodova za otključavanje telefona na osnovu modela telefona i IMEI broja.

U tom slučaju ne morate uopšte dolaziti kod nas u servis, već vam mi šaljemo kod za  otključavanje.

Naravno, možete i doći u servis, izbor je samo Vaš i kako Vama više odgovara.

Postupak je sledeći:

  1. kontaktirajte nas preko emaila ili telefona da proverimo da li je moguće dekodiranje za Vaš model telefona
  2. u emailu obavezno navedite tačan i potpun model vašeg telefona i IMEI broj. Ove podatke možete naći ispod baterije na samom telefonu ili u podešavanjima telefona ili kucanjem *#06# na tastaturi Vašeg telefona
  3. Odgovorićemo vam da li je otključavanje moguće, cijenu i račun na koji treba da uplatite novac na ime dekodiranja
  4. Kada evidentiramo vašu uplatu, šaljemo vam na email kod za otključavanje i uputstvo kako da sami otključate vaš telefon

Dekodiranjem telefona preko fabričkih kodova se ne gubi garancija.

Pozovite nas

069 195 998

Dekodiranje telefona u servisu pomoću servisnih alata (boxova)

Treći način – u servisu mobilnih telefona

Većina mobilnih telefona može se otključati pomoću servisnih alata, takozvanih boksova (engl. – Box – kutija).

U pitanju je „softversko otključavanje“ koje je bezbedno, sigurno i trajno ako se radi sa boksovima.

Boksovi su uređaji koje imaju servisi mobilnih telefona. Ako želite da dekodirate samo jedan telefon,  nema nekog smisla da ulazite u trošak kupovine boksa.

Boksovi rade tako što mijenjaju određene sistemske fajlove u telefonu i na taj način dekodiraju telefon.

Dekodiranje Android mobilnih telefona se u većini slučajeva završava na ovaj način.

Ovaj način dekodiranja je često jeftiniji u odnosu na fabričke kodove, pa ako Vam je cijena važna raspitajte se koliko košta dekodiranje na ovaj način, a koliko preko fabričkih kodova.

Posebna vrsta dekodiranja – uklanjanje korisničkih šifri

Tehnički, ovo ne spada pod dekodiranja mobilnih telefona. Ali u praksi, ljudi se često raspituju za dekodiranje telefona, a ono što im zaista treba je uklanjanje korisničke šifre. A to je nešto sasvim drugo.

Najčešće se dešava da korisnik ne zna Google nalog na Android telefonu. Ili je zaboravio šifru, patern ili je tu otisak prsta od bivšeg vlasnika.

Uklanjanje Google naloga je potrebno kada je korisnik zaboravio podatke ili su ostali od prethodnog vlasnika.

Iako uklanjanje Google naloga tehnički nije dekodiranje, danas se sve češće kada se govori o dekodiranju telefona misli i na ovu mogućnost.

Brisanje Google naloga, šifre, paterna ili otiska prsta najčešće podrazumeva brisanje svih podataka iz telefona i vraćanje na fabričko podešavanje.

Dekodiranje telefona cijena

Kod dekodiranja telefona cijena se kreće od 10 evra, pa do nekoliko desetina evra, pa i više.

Najčešće se otključavanje telefona obavlja odmah na licu mesta, ali ponekad je potrebno i da telefon ostane u servisu na neko vreme. Sve zavisi od modela do modela.

Koliko košta dekodiranje mobilnih telefona zavisi dakle od modela do modela, pa je najbolje da nas kontaktirate ili posetite da biste saznali tačnu cijenu dekodiranja za vaš model telefona.

Pozovite nas

069 195 998

i

Ukoliko niste iz Podgorice ili niste u mogućnosti da dođete do nas, možete nam poslati vaš mobilni telefon putem  kurirske službe, preporučujemo Time Delivery (067482292) . Plaćanje je prilikom preuzimanja telefona.

Dekodirajte mobilni telefon u DIGITLAKO servisu

DIGITALKO obavlja dekodiranje mobilnih telefona svih poznatih svetskih proizvođača – iPhone, Samsung, Nokia, Motorola, Sony, Alcatel, LG, HTC, Huawei.

Pozovite nas na 069 195 998 i pitajte nas, 99,99% možemo da dekodiramo bilo koji telefon.

Dekodiranje iPhone telefona

Posebno izdvajamo da vršimo dekodiranje svih modela iPhone mobilnih telefona. Nudimo fabričko otključavanje iphone telefona iz preko 100 zemalja svijeta. Takođe nudimo i otključavanje preko Rsim ili Xsim kartica.

Nudimo dekodiranje i servisiranje svih modela iPhone telefona, iPhone dekodiranje, servis iPhone telefona, sve što je potrebno za vaš iPhone telefon.

Dekodiranje iPhone 6 – sa većine svetskih mreža.

Dekodiranje iPhone 7 – sa većine svetskih mreža.

Dekodiranje iPhone 8 – sa većine svetskih mreža.

Dekodiranje iPhone X – sa većine svetskih mreža.

Dekodiranje iPhone 11 – sa većine svetskih mreža.

Za više informacija o tome kako otključati iPhone pogledajte stranicu dekodiranje iPhone telefona.

Dekodiranje Samsung telefona

Servis mobilnih telefona DIGITALKO vrši dekodiranje Samsung mobilnih telefona (otključavanje  Samsung mobilnih telefona).

Dekodiranje Samsung telefona se najčeće za veliku većinu modela telefona završava odmah na licu mjesta, a u rijetkim slučajevima telefon je potrebno ostaviti u servisu.

Ako ste u mogućnosti ili želite da dođete u naš servis u Podgorici, možete nas posjetiti i na licu mesta ćemo dekodirati Vaš Samsung mobilni telefon.

Za dekodiranje Samsung telefona cijena kreće se od 10 evra pa na više u zavisnosti od modela telefona. Dekodiranje je bezbedno i sa garancijom.

Postoji i mogućnost dekodiranja Vašeg Samsung telefona on-line putem bez dolaska u servis.

Najnoviji modeli Samsung telefona koje dekodiramo: Samsung S20, S21, S22, S20 ultra, S10, S10 plus, S9, S9 plus, S8, s8 plus i cela Samsung S serija, Samsung Note 8, Note 9, Note 10, Samsung J6, J7, J8 i cela Samsung J serija telefona, Samsung A9, A8, A7, A50, A40 i cela Samsung A serija telefona.

 

Dekodiranje Huawei telefona

Dekodiranje (otključavanje) Huawei telefona možete obaviti u DIGITALKOl servisu mobilnih telefona u Podgorici.

Dekodiranje se za najveći broj modela obavlja na licu mesta u našem servisu odmah, a ponekad u toku dana ili u roku od 24 časa, u zavisnosti od toga sa koje je mreže i iz koje zemlje vaš Huawei telefon.

Ako ste u mogućnosti ili želite da dođete u naš servis u Podgorici, možete nas posjetiti i na licu mjesta ćemo dekodirati Vaš Huawei mobilni telefon.

Dekodiranje obavljamo pomoću koda ili servisnih alata (boxova), ukoliko kod nije dostupan. Dekodiranjem se ne gubi garancija operatora.

Pročitajte više na dekodiranje Huawei telefona

Pozovite nas

069 195 998

 

Ukoliko niste iz Podgorice ili niste u mogućnosti da dođete do nas, možete nam poslati vaš mobilni telefon putem  kurirske službe, preporučujemo Time Delivery (067482292) . Plaćanje je prilikom preuzimanja telefona.

Pozovite +38269195998