0

Zamjena stakla na telefonu

Zamjena stakla na mobilnom telefonu je jedna od najčešćih operacija u našem servisu.

zamena stakla na telefonu

Vrlo često nas klijenti pitaju da li je moguće zamijeniti samo staklo na nekom modelu mobilnog telefona i koja je cena ili mora kompletan ekran da se mijenja ili može samo touchscreen.

Zato ćemo pokušati da u ovom tekstu damo detaljniji odgovor na ovo pitanje.

Naime, konkretno samo staklo se ne može zamijeniti na svakom mobilnom telefonu.

Zamjena samo stakla na mobilnom telefonu je moguća samo za određeni, manji broj telefona, koje ćemo kasnije u tekstu i navesti.

 

Pozovite nas

069-195 998

 

Zamjena stakla ili zamjena touchscreena

Dobra vijest je da ono što korisnici telefona često miješaju jeste zamjena stakla i zamjena tač skrina (touch screen-a). Vrlo često zamjena stakla podrazumijeva zamjenu tač skrina. Sve zavisi od modela do modela.

Dešava se da telefon ispadne i da se slomi ili napukne prednje staklo. Sve na telefonu radi, tač skrin reaguje na dodir, LCD daje sliku – jednom riječju telefon je potpuno upotrebljiv i ispravan, samo je naprslo prednje staklo. Upravo takva pitanja su najčešća, sa pitanjem „koliko košta zamjena samo stakla“ na mom telefonu.

Moramo napomenuti da ako na vašem telefonu nije moguća zamjena samo stakla, nego je potrebno zamijeniti tač skrin, to često i nije neka velika razlika.

Naime, tač skrin je često upravo to staklo koje ja vama napuklo. Jeste da vama tač radi i reaguje na dodir, ali u velikom broju slučajeva zamjenom touch screen-a menja se i naprslo staklo.

Nemojte misliti da zato što morate zamijeniti „cio“ tač skrin umjesto „samo stakla“, da je to neka posebno velika razlika u cijeni ili bilo čemu. Nije, u principu to je u velikom broju slučajeva ista stvar.

Jednostavno, mnogi telefoni su tako napravljeni da je tač skrin u isto vrijeme i staklo, i nemoguće ih je odvojiti, proizvode se zajedno. Pogledajte sliku ispod:

zamena stakla na mobilnom telefonu

Na ovoj slici možete vidjeti tač skrin kao rezervni deo, za jedan Samsung mobilni telefon, nije bitno koji model, princip je isti.

Kao što vidite, tač skrin je praktično to staklo koje je vama slomljeno i da bi zamijenili naprslo staklo moramo zamijeniti taj tač skrin. Druga varijanta fizički ne postoji i nemoguća je.

U principu, barem trenutno je tako, zamena samo stakla se vrši na pojedinim Samsung i iPhone telefonima. Na svim ostalim telefonima vrši se ili zamjena tač skrina ili zamjena kompletnog ekrana.

Pozovite nas

069-195-998

Zamena slomljenog stakla na ekranu telefona

Ako želite da pogledate više o procesu zamene stakla na Samsung telefonima sa zakrivljenim ekranom, preporučujemo da pogledate ovaj video:

Video je baziran na zameni stakla za telefone sa zakrivljenim ekranom.

Zamena stakla na telefonima sa ravnim ekranom je prostija i skoro uvek dosta jeftinija.

Zamena stakla na mobilnom telefonu

Zbog specifične tehnologije proizvodnje, kod određenih mobilnih telefona zaista je moguće fizički odvojiti staklo od ostatka ekrana i zameniti samo staklo.

Uglavnom je tu reč o skupljim modelima mobilnih telefona, gde se zamena stakla i isplati, jer često je 2 ili 3 puta jeftinije zameniti samo staklo u odnosu na kompletan ekran.

Zamena stakla na Samsung telefonima

Vršimo zamenu stakla na sledećim Samsung telefonima:

Zamena stakla na iPhone telefonima

Takođe, vršimo zamenu stakla na iPhone telefonima:

Zamena stakla na Huawei telefonima

Vršimo zamenu stakla na Huawei mobilnim telefonima novije proizvodne Huawei Mate serija, P serija i Honor serija telefona.

Zamena stakla Xiaomi telefona

Xiaomi ili po srpski Šaomi, postoje sve popularniji brend mobilnih telefona u Srbiji. Na sreću, zamena stakla Xiaomi telefona je moguća za veći broj Xiaomi telefona.

Reparacija stakla na telefonu

Zamena stakla naziva se još i reparacija ekrana. Radimo takozvanu fabričku reparaciju, skidamo staro slomljeno staklo i stavljamo novo pomoću specijalnog lepka.

To je važno jer na taj način staklo, tj. ceo ekran izgleda kao nov i nema mogućnosti da u njega uđe prašina, a sam tač skrin je podjednako osetljiv na dodir u svim delovima ekrana, kao što i treba da bude.

Treba još napomenuti da kod navedenih Samsung i iPhone modela kod kojih je moguće zameniti samo staklo – nije moguća zamena samo touchscreen-a ili samo LCD ekrana. Znači, menja se ili samo staklo ili kompletan ekran. To znači da ako vam tač skrin ne reaguje na dodir ili nemate sliku na ekranu, nema drugog rešenja osim zamene kompletnog ekrana.

Cena zamene stakla ili tač skrina zavisi od modela telefona i komplikovanosti zamene. Za tačnu cenu za vaš model telefona možete nas kontaktirati putem naših telefona ili nam poslati upit na email.

Pozovite nas

011 / 4022-611

ili pošaljite email preko sledeće kontakt forme:

Kontakt formular
Pozovite +38269195998